29 Nisan 2011 Cuma

*Mim*3*

  Sevgili Melek beni mimlemiş :) Mim konusu :Blog açma hikayeniz... Buralara yolunuz nasıl düştü ve neler hissediyorsunuz bi anlatın bakalım.


 Öhömm :) Blog olayı öncelikle okuyarak başladım Pucca elbette beni en çok çeken kişi oldum.İnternette şans eseri buldum ve bu kadar  ünlü değildi :) Sonra dedim bende yazayım bazen başıma garip şeyler geliyor anlatırım :) Ve eski bloguma 1 mayıs 2009 yılında başladım.İyi ki de yazmaya başlamışım :) İnanılmaz güzel yürekli insan tanıdım blog dünyası sayesinde.Bazen beraber mutlu olduk bazen gerçekten benimle üzüldü dostlarım.Bu blog sayesinde öğrendim ki dostluk için mesafeler engel değil.Herşeyini en iyi bilmek bile gerekmez :) Diyorlar ya sanal dünya yalan diye bir çok insandan daha doğru insanlar tanıdım ben aksini düşünüyorum.Karşılıksız ve gerçekten değer veriliyor burda insanlara iyi ki varsınız :)

Çok teşekkür ederim Melekk sayende güzel bir mim paylaştım.

 Ya seyircim ben buraya yazmaya alışamadım acaba eski bloguma mı dönsem diyorum :) Çok yerimi yadırgadım yazasım gelmiyor.Bakalım belki yeniden Muyurt olurum :)

Sevgili Kaçık turuncuuu kilomu sormuşsun hemen cevap vereyim 57  :D boy 1,60 :D ivet şişmanum :)

Hadi güzel güzel bir haftasonu sizin olsun..


Seni sevmek gibi olsa keşke Herşey.
Keşke Herşeye senin Adını verebilsem
Herkese SEN desem utanmadan
Seni bilsem gökkuşağını,toprağı,suyu..(Bydewrim)

Sevgiler Pohpoh Perisi

26 Nisan 2011 Salı

Diyet benim neyimee?

  Evet seyirci diyete başadım.Hayatımda ilk kez diyet yapıyorum desem inanırmısınız? Çok şişman değilim azcık balık etliyimdir söylemesi ayıp :) Azcık fazlam olsa hemencik yemeği azaltırım ama diyet yapmam.Çünkü benim doğamda yok kurallara uygun diyet yapmak.İştahım genelde kaçmış olur günlerce tek öğün yediğim olur.Bazen ise abartırım ki bu çoğunlukla sevdiklerimle beraberken olur :)Mutluyken yerim ama aşkım tavan yapmışken yiyemem :) Neyse dün patroniçe ile hadi dedik bir diyet yapak.İnternette bulmuş patroniçe bir haftada bir beden küçülmekk :) Dedim tamamm yapalım şu saatte kadar yediklerim;

Sabah:

1 bardak açık çay tam buğday bir dilim ekmek ama ben azcık kenarını yiyebildim.bir dilim peynir domates salatalık bir çay kaşığı nutella :) bir kase çilek :) Sabahın köründe yiyemiyorum zati ben

şirkete geldim iş arkadaşımın böreğine asıldım bi parça yidim :) diyetteyim yaa aklım hep yemekte peeh.

Ara öğünde iki tane galetaa ki hiç sevmem.

Öğlen bir simit ve bir ayran :) ve az önce bir çay yanında browni intense :D diyetimin içine ettim farkındayım.Normalde yemem ama yasak olunca ben daha çok istiyorum.Mesela firmanın önüne öğlen bir çıktımm menemen kokuyoo :D Anaemm  nasıl canım istedi hee bizim buralarda kafeler falan fazlaca oldugundan tehlikeli bölgedeyim.Akşama zetinyağlı kabak beni bekler.Hadi bakalımm kaç gün dayanırım bu kurallara.Bir de diyorum ki platese gideyim :) ama onuda 2 günden sonra bırakırsam ki bu büyük ihtimal :) Kendimi yenileme çalışıyorum buara seyirci hadi bakalım.

Siz kendinize ve yüreklerinize iyi bakınnn

Sevgiler pohpoh Perisi :)

25 Nisan 2011 Pazartesi

Baştan Kaybedilen Savaş..

''Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyosun dedi, ?
Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an..
Bozmadım.''

 Özdemir Asaf öyle demiş..

Sahi siz hiç kaybedeceğinizi bile bile savaşa girdiniz mi? Ben girdim yıllardır bu savaşın içindeyim.Onunla yarını düşünmek öyle büyük bir lüks ki benim için.Şuanın tadını çıkartmaya çalışıyorum.Söylediği her kelime gülüşü yada kıskançlıkları her şey o kadar değerliki.
 

 İyice arabesk ruhlu oldum seyirci ben :) Sıkıcı bir hafta sonunda sonra sıkıcı bir hafta başlangıcı pehh :) Bütün haftasonu evimde oturdum yemekler yaptım ve bol bol kalori aldım :) Cumartesi  uzakta olan sevdiğimle konuştum.İnternet üzerinden bile deli gibi heyecanlandım onu görmek güzeldi :)Aslında çok sakin ruhlu biriyimdir ben kolay kolay heyecanlanmam ama onu görünce liseli kızlar gibi oluyorum :D ki lise biteli çook zaman oldu.Hayat bana çok garip oyunlar ediyor biliyorum umarım sonu güzel olur.
Umarım sizin günleriniz güzel geçer.

 Sevgiler Poh Poh Perisi..

23 Nisan 2011 Cumartesi

23 Nisannn

  Tüm çocukların ve ruhu çocuk kalanları (ben dahil) :) 23 Nisan bayramı kutlu olsun.

Resimde yine bir 23 nisan bayramından :) Annem sağolsun her bayram fotograf çektirirmiş. Yanımdaki benim sıpa kardeşim eskide daha sevimliymiş :)


  Mutlu mutlu hafta sonları dikkat edin kendinize :)

22 Nisan 2011 Cuma

Mim*2*

  Sevgili Melek beni mimlemiş :) mimde olmasa yazacak halim yok aslında.Hala anlamadığım bir şekilde sakince bekliyorum ki ben canım yandığında fazlaca olay yaratırım :)Neyse gelelim mim olayına :)

En Sevdiğin 3 Görsel: sokak kedileri:),boğaz içi köprüsünden bakmak,sevdiğim.
En sevdiğin 3 Ses : Ney sesi, Sevdiğimin sesi, çocuk kahkası
En sevdiğin 3 tat:  Su böreği , salata, pilav
En sevdiğin 3 koku: Annemin kokusu,bebek kokusu,sevdiğimin kokusu
En sevdiğin 3 his : Mutlu olduğum an, kavuşma anı, özlemek


Umarım güzel bir hafta sonu geçirirsiniz.


Sevgiler Pohpoh Perisi

18 Nisan 2011 Pazartesi

Yağmur



Güzel bir pazar günü geçirdim.Sevdiğim dosttum ve onun sevgilisi avrupa yakasında gezdik yorulana kadar:Taksimde fal baktırdım ve daha bir gün geçmeden kadının dediklerin yalan olduğunu anladım.Bir kaç saatlik saçma bir falla mutlu olmuştum oysa.

  Sabah uyandığımda sadece kötü bir rüyaymış demek istedim.Ama değildi gerçekti.Ruhum nasıl sorusuna cevabım camdan baktığınız gördüğünüz gökyüzü gibi.Karanlık ve yağmurlu.

  Eskiden ben bu kadar kaderci değildim.Bu kadar sakin sessiz de değildim..



Umarım sizin güzel bir haftanız olur.



Sevgiler.

15 Nisan 2011 Cuma

Mim*1*

 Sevgili Vesselam ve Roryy güzellikleri mimlemişler beni.Kendime sormak isteğim en son soruyu ceavaplıyorum :) Şuanki ruh halinizi anlatan resim,şarkı ıvır zıvır :) Tam olarak cevap veremedim ama resim şarkı  ve bir yazıdan alıntıyla tamamlarım.Seviyorum sizi :)
1-Resim( hiç birşeyi bilmiyorum ama hala gülümsüyorum :))

Dipnot:Yaz gelsin yaa

2-Bu yazıda daima kendimi buluyorum.İnternetten alıntıdır.

Bazı şeyleri ne kadar çok istesek de, olmamasını nasıl yorumlamalıyız? Bizim için hayırlı değil mi? Daha kötü gelişecek olayların ön engeli mi? Evren hep bizim iyiliğimiz için mi çalışıyor?

Bu sorular insanın kafasını karıştırsa da, kalbe pek etkili olmuyor. Aslında iki çeşit insan var. Amerika’yı tekrar keşfetmeye ihtiyaç duymayan, büyük lafı dinleyen, daha önce aynı yoldan geçmişlerin öğütlerine kulak verenler var. Bir de, gidip duvara çarpmadan anlamayan, mutlaka kendi yaşayıp anlayan, acı çekmeden öğrenemeyenler var. Ben ikinci gruba dahilim.

İleride yaşayacağımız daha kötü şeyler olsa da, seni yaşamadan tüketemiyorum. Aklımın, kalbim üzerinde hükmü yok. Hatta çoğu zaman kalbim var da, aklım hükümsüz. Mantığı saymıyorum bile!Bundan sonra ne olacak bilmiyorum. Ben hep seni diliyorum. Dualarımı seninle yaşlanılacak bir yaşam için ediyorum. Sonunda ya duama cevap, ya belamı bulacağım.


3-Ve budur benim şarkım.

 


Karmakarışık bir ruh halidir benimkisi anlık değil son zamanlarda sürekli :)

Sevgiler Pohpoh perisi

14 Nisan 2011 Perşembe

..

bir oğlum olsun resimdeki yakışıklı gibi :) ne olur ne olurr :) Bugün havaya inat iyiyim ve daha iyi olmak için uğraşıyorum.Siz dikkat edin havalar soğuk.

Sevgiler Pohpohperisi :)

Aşk..

''aşk bir milad demektir. şayet "aşktan önce" ve "aşktan sonra" aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir! o kadar çok değişmelisin ki, sen sen olmaktan çıkmalısın. ..
aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım yoksa dünyevi, ya da cismani mi diye sorma! ayrımlar ayrımları doğurur. aşkın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur başlı başına bir dünyadır aşk yam tam ortasındadır, merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde.''

Elif ŞAFAK-Aşk

13 Nisan 2011 Çarşamba

Son defa..

Bu klibi izlediğimden beri merak ediyorum ilerde yaşlanmaya şansım olursa sen benim yanımda olucak mısın? Onlarca yıl beraber kalabilecek miyiz? Onca şeye rağmen ben yine de senden vazgeçmiyecek miyim?
 

İyi Akşamlar size.

Sevgiler Pohpoh Perisi :)

Kimi Sevsem Sensin..

kimi sevsem sensin / hayret
sevgi hepsini nasıl değiştiriyor
gözleri maviyken yaprak yeşili
senin sesinle konuşuyor elbet
yarım bakışları o kadar tehlikeli
senin sigaranı senin gibi içiyor
kimi sevsem sensin / hayret
senden nedense vazgeçilemiyor

her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet
sarışın başladığım esmer bitiyor
anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli
dudakları keskin kırmızı jilet
bir belaya çattık / nasıl bitirmeli
gitar kımıldadı mı zaman deliniyor
kimi sevsem sensin / hayret
kapıların kapalı girilemiyor

kimi sevsem sensin / senden ibaret
hepsini senin adınla çağırıyorum
arkamdan şımarık gülüşüyorlar
getirdikleri yağmur / sende unuttuğum
hani o sımsıcak iri çekirdekli
senin gibi vahşi öpüşüyorlar
kimi sevsem sensin / hayret
in misin cin misin anlamıyorum

11 Nisan 2011 Pazartesi

Mutluluk..

  Aslında ıykk bir gün diyerek bugüne başlayabilirim ama cık :) İnsanı ufacık şeyler mutlu edebiliyor.Tüm olumsuzlukları birazcık da olsa görmezden gelmek istiyorum ve öyle yapıyorum.Güzel yorucu bir hafta sonu geçirdim.Nişan töreninde sıkılmadık değil ama eğlendimde :) Arkadaşımın dünyalar tatlısı oğluyla oynaştık.Ben çocuk falan gördükçe anne olmayı daha çok istiyorum :) Umarım bir gün istediğim olur.En son yazım fazla umutsuzmuş.Ruh halim buaralar çabuk değişiyor.Her an mutlu olabiliyorum yada en mutsuz insan olabiliyorum.Ama şuan mutluyum hemde sadece bir fotograf sayesinde :) Umarım güzel bir hafta sizinle olur.Ve umarım İstanbul'a güneş gelir.

  Ve son Olarak Sevgili Sazanımm senide çoook tebrik ediyorum sevgilinle bir ömür mutlu mutlu yaşa :) İçinizdeki aşk futbol aşkı gibi sonsuz olsun :) Darısı tüm evlenmek isteyenlerin başına :)

9 Nisan 2011 Cumartesi

Kısacık.

Cümlerim bitmiş gibi.Anlamadığım bir durum var sanki etrafımda ayamadım hala.Bir anda dank edicek bekliyorum.Garip bir ruh hali için sıkıntıdan ölmek üzere olanım.Başka kelimeler yazmak isteyen ama buna üşenen biri oldum.Neler oluyor bana? Hava güneşli olsada aslında soğuk ve ben incecik giyinmişim üşüyorum.Bir sürü sıkıntı sayabilirim ama vazgeçtim.İyi olun.Mutlu hafta sonları size.

8 Nisan 2011 Cuma

7 Nisan 2011 Perşembe

Savaş.

  Öncelikle şu mükemmel blog ortamını çok sevdiğimi özellikle dostlarım sizleri görmesemde her birinizin yüreğimde yerinin olduğunu bilmenizi istiyorum.En mutsuz olduğum anda kelimelerin beni mutlu edebildiğini gördüm burada.Beni tanımayan ama dualar eden, hiç görüşmediğimiz halde ruh ikizim olan ve beni çok çok seven dostlarım var.Şanslıyım bencede :)

 Dün gece tam üç tane rüya gördüm ve üçünüde hatırlıyorum.Nasıl bilinç altı var bende hayretler içersindeyim hepsi çok farklı biri varki beni en çok etkileyen o oldu.Rüyamda çalışıyorum yine şirketteyim ama yanımda bir erkek çocuğu ve oğlummuş.Dışarıda hava gri kasvetli bazı yerler yıkık dökük.Savaş varmış ülkemde onca acılar varmış ama beni en çok üzen oğlumun mutlu olması gerektiği yaşta savaşla tanışmış olmasıydı.Hala bakışları zihnimde çok üzüldüm seyirci ve korktum.
  Devleti eleştirmek değil amacım çünkü sıkıldım eleştirmekten birşeyleri ama çözümler sunulmalı daha faydalı olur zannımca.Gençlerimiz daha iyi eğitilmeli,büyüklerimiz egolarını bırakıp yeni nesile sevgiyle yol göstermeli.Dört bir yanımız da savaşlar ve krizler yaşanıyor ve korkum bizede bulaşması.Zaten iç savaşımızı maalesef yaşıyoruz.Hakkı olmayan şeyleri isteyen insanlar var bu ülkede, bu çok doğal birşey haline geldi.İnsanları olduğu gibi görmek yerine din,ırk ve cinsiyet olarak ayrım yapmaya yönlendiriliyoruz maalesef.Umarım bir gün gelicek insanları insan oldukları için sevip saygı duyucaz.Umut etmekten vazgeçmeyelim.Sadece müslüman kardeşlerimize değil tüm insanlığa dua etmeye devam edelim.
  Mutlu kalın.

Fotograf internetten alınmıştır.

6 Nisan 2011 Çarşamba

Evlenmek..

  Az çok kendimi tanıyorum ben.Sabit fikirli bir insanım birşeylerden çabuk vazgeçmem insan ilişkilerinde uzun yıllar sürdürebiliyorum.Arkadaşlarımla evlenene kadar mikemmel bir şekilde zaman geçiriyorum sonraa hayatlarından kayboluyorum.Niye bilmiyorum ne zaman yakın arkadaşlarım evlense ben uzaklaşıyorum acep en yakın dosttumda mı böyle olucam? Neyse ki bir kaç sene daha evlenmeyi düşünmüyor :)
 Şimdik dün akşam yarım ağızla evlenme teklifi aldım ben seyirci.Allahım ne kadar garip insanlar tanıyorum :D Bu arkadaşı 3 senedir falan tanıyorum hani vardır ya böyle adını koyamadığınız ara ara görüştüğünüz arkadaşlar heh işte bizde öyleydik.Dün akşam telefonda konuşmamız hal hatır sormasından sonra bana direk evlenmeyi düşündüğünü söyledi.Ben tebrik ettim önce ve dedim kim bu şanslı(!) :D Sensin dedi.Benim haberim yok dedim :) Sonra uzun uzun anlattı planlar falan.Ben o sırada onu dinlemedim içimde kendimle konuşuyorum.Ben bir adamla bir ömrü geçirebilir miyim ?Cevabı hayır kesinlikle düşünemiyorum bunu :) Neyse işte arkadaşım konuşması bitti ve ne düşündüğümü sordu.Böyle teklif mi olur dedim önce azcık romantik olaydın :D Neyse dedim arkadaşımsın ve bir ömür boyu arkadaşım kal.
 Şimdi benim gönlüm zaten yıllardır sürgün başka yerde.Mantığıma bile sığmıyor evlilik yüreğimi düşünemiyorum.Galiba evlilik fobim var benim :D  Bazen dışardan kendime bakıyorum siz yapıyor musunuz hiç? Heh işte bakıyorum kendime deliyim başta onu görüyorum,sonra çocuk gibiyim sokak kedilerini yakalayıp mıncıklıyorum hala :) ve karşımdaki insanlara kendimi çok fazla göstermeyen biriyim.Benim herşeyimi bilen insan yok denecek kadar az.Bir en yakın dosttum bir de yüreğimin sürgün olduğu kişi.Yüreğimin sürgün olduğu kişi ile evlilik düşünemiyorum,gidip hiç tanımadığım biriyle evlenmek daha kolay olurdu herhalde.Çünkü o kadar yaralar varki ona dair bununla bir ömür yaşayabilir miyim?Bilmiyorum ve uzun bir süre bu konuda düşünmek istemiyorum.
  Güzel bir gün olur umarım..

'İnsana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak!..Yoksa hangi balık boğmuş kendini, hangi serçe atlamış damdan.' Buda günün sözü olsun :)

5 Nisan 2011 Salı

Burnunu dikine giden deli.

 Başlıktaki deli tam olarak ben oluyorum :) Etrafımdaki sevgili dostlarım,kardeşlerim her biri milyonlarca kez aynı şeyi tekrarladılar ben ne yaptım tabiki bildiğimi!! Bazen anlamıyorum kendimi yani çözemiyorum nasıl hala  inatla bu kadar iyi hisler besleyebiliyorum.İsmim değişti blog aleminde ama hala aynı ben deli.Sözde yeni sayfalar yeni kararlar alınıyor ama yok değişilmiyor.Çok sabit fikirli biriyim ben belki de takıntılı ki sanmıyorum bu kadar şeye takıntılı olunur mu?Aslında bıraksam kendimi ağlarım 24 saat aralıksız ama o da olmuyo aksine gülüyorum dalga geçiyorum bu halimle.

 Zamanla geçer diyorum umarım geçer ..


  Etrafımda kızacak insanlar buluyorum içtiğim kahveye bile laf atanlar var.Kimene kilo almamdan demi :) Sonra korkutucu bir hafta sonu beni bekliyor en sevmediğim merasimlerden biri Nişan var ıykk.Bana kalsa gitmem ama nişanı olucak gelin adayının bebekliğini biliyorum :D Evet kız daha 18 yaşında ve ben evde kaldım ailede :D Zaten etrafımda evlen diye zorlayanda yok hatta evlen mutlu olursun diye tavsiyede bulunan da :) Aman önce size Nazım'dan bir alıntı ardından klibini izlemeye bayıldığım eski bir şarkı :) Hoşçakalın.

"... yeryüzünde hiçbir insan, hiçbir insana benim sana yaptığım kötülüğü yapmamıştır ...

bütün bunlara rağmen gel ... sana “gel” diyecek kadar yüzsüz ve alçaksam ne halt edeyim? ... öyleyim işte ... fakat gel ...

ve benden nefret ederek, beni hor hakir görerek de olsa, beni bir daha yalnız bırakma ..."

N. H. Ran

4 Nisan 2011 Pazartesi

Garip.

  Maalesef bir hafta daha başlıyor.Pazartesileri sevmiyorum kim seviyorki o da ayrı mesele.Son zamanlarda içimde canı hiç birşey yapmak istemeyen biri yaşıyor.Herşey o kadar gereksiz geliyor ki.Uyumak,yemek yemek yada düşünmek.Son bir kaç gündür az uyuyorum hiç yemek yemiyorum ve bol bol kahve içiyorum.Sağlıksız günler yaşamaktayım ve bunu seviyorum. Bir haller oldu bana.İnanılmaz boyutta yanlızlık hissiyatı var içimde.Herkes varmış ama hiç kimsem yokmuş gibi.Derin bir yanlızlık hissi.Gitsem mesela buralardan aslında çağırıyor biri İzmir'e sabah gidip akşam dönmem gerek ve bunu uçakla yapmam gerek.Korkuyorum uçağa binmekten ve gidipde geri dönmemekten.Yapamam galiba hele de tek başıma.
   Hani bazen birileri bize iyi  gelmez ya heh işte ben öyle birini tanıyorum.Ne zaman hayatıma gelse tüm dengem altüst oluyor.Onsuzken daha kolay geliyor acı çekmek  bile.Şimdi o var beni en iyi tanıyan o adam bana iyi gelmiyor.Ruhumu kalbimi karıştırıp duruyor.Her saniye veda etmeye hazırlanıyorum ama hiç veda edemiyorum.Kadere inanıyorum ben.Eğer birşey yanlışsa ne bileyim gerçek değilse unutabiliyor insan.Vazgeçip arkasını dönebiliyor.Bu öyle değil onca şeye rağmen unutamıyorum arkamı dönüp gidemiyorum.Artık gitmekte istemiyorum çünkü yoruldum kadere karşı gelmekten.Kendimi kandırmaya çalışmaktan sıkıldım.Normalde 6.hissim kuvettlidir az çok tahmin edebiliyorum bazı şeylerin sonunu ama bunda öyle birşey yok.Hiç bitmeyecek gibi bazen bazende her an sona ericek gibi.Öyle saçma sapan birşey.


Güzel bir hafta olsun bu karanlık havaya inat.
 

1 Nisan 2011 Cuma

1 Nisannn

  Umarım bugün saçma sapan şakalara maruz kalmazsınız :)Beni tanıyan insanlar bilir ben pek şaka falan sevmem.Sevdiğim insanların her lafını ciddiye alma gibi bir alışkanlığım var.Durum böyle olunca ben çook alıngan bir insan oluyorum pehh.Mesela yakın dosttum eski sevgilisi ki benimde yakın arkadaşım olurda bir zamanlar abuk-sabuk şakalar yapardı sonra ben kızıncada alıngansın diye söylenirdi.İnsanları uyardığım halde hala yapıyorlarsa benim suçum mu bu?İnanın öyle sıkıcı biride değilimdir.Gülerim falan hatta polyanna gibi kızımdır :)
  Hayatımda  yaptığım en saçma 1 nisan şakası anneciğime olmuştu.İki sene önce kadına hazırlıklara başlayın evleniyorum demiştim :) Ah anneciğimin yüreğine iniyordu hakikaten.Zaten bir daha da böyle şaka yapmadım :)
  Bahara yaklaşıyoruz havalar daha da güzel olucak umarım.Bugün biraz soğuk ama elimde bir fincan kahve mutluluğumu daha da büyütüyorum.Ve yarın hafta sonu başlıyor daha güzel ne olabilir ki.Güzel bol neşeli ve saçma sapan şakalardan uzak bir gün diliyorum.